lunes, 3 de mayo de 2010

Unha festa a baixa.

Os datos da festa de raia indica que cada ano vai a menos. Hai poucos anos empezouse a facer probas coa festa: un ano eliminan a degustación na carpa, outro cambiamos a data, outro ocurreselle non sei o que;

Hoxe no diario de Arousa lemos o seguinte: "Este año el viernes apenas se trabajó. La carpa estuvo ocupada casi exclusivamente por la fiesta de los jubilados. El sábado bien vendimos unas 2.300 raciones, y el domingo ya fue muy relajado" o di o encargado de preparar a raia na carpa. Con todo, trabajamos al 60 por ciento, porque la gente fue viniendo a cuentagotas y no se produjeron agobios”, relata Valentín, que recuerda que el puente de Mayo del año pasado resultara mucho más fructífero. “En 2009 el viernes trabajamos mucho. Fuera día festivo. Sin embargo, los otros dos días hiciera sol y la gente se fuera a la playa”. La facturación fue mayor, ya que en la edición de 2009 los organizadores despacharon los 1.200 kilos de raya reservados para el evento."

Os datos que avalan esta baixa son os kilos de raia destes últimos anos:

2010: 1000 kilos
2009: 1200 kilos
2008: 1500 kilos este ano a raia regresa a carpa. E cambiase a data para a ponte de maio. Orzamento 60.000 euros.
2007: Orzamento 85.000 euros
2006: A raia degustase nos bares e restaurantes, desaparece da carpa. Na carpa ofrecense 1.100 racións de degustación. Orzamento 65.000 euros.
2005: 5.077 kilos Orzamento: 102.236 euros
2004: 5000 kilos.
2003: 5.000 kilos.
2002: 2500 kilos
2001: 5000 kilos.

Os datos están sacados das diversas notas de prensa que o concello mandou e para os incrédulos acompañanse os enlaces para que poidan leelos directamente das fontes onde foron sacados.

AMPLIACION AS 21:50 h

Como era de esperar as declaración de Paz Lago sobre a festa da raia distan moito das que deu Valentín, encargado do catering.

Na web do concello pode lerse o seguinte: "Casi 10.000 personas y alrededor de 2.000 raciones servidas es el balance de la XVI edición de la Festa da Raia que ayer culminó en Portonovo tras tres días de celebración. “Un ano máis a carpa instalada no porto congregou a numerosas persoas que se achegaron para degustar os diferentes pratos elaborados coa raia e para participar nas actividades que puxemos en marcha entorno a este festexo”, destacó la concejala de Cultura, Paz Lago."

E Valentín di o seguinte: "Este año el viernes apenas se trabajó. La carpa estuvo ocupada casi exclusivamente por la fiesta de los jubilados. El sábado bien vendimos unas 2.300 raciones, y el domingo ya fue muy relajado"

Aquí non se poñen nin dacordo os implicados da festa.